Ontspanningscursus

Spanning kan hardnekkig zijn. Het lichaam is gespannen, emoties beïnvloeden je staat van zijn en het denken lijkt maar door te gaan. Deze elementen staan allemaal in verbinding met elkaar. Door het doen van ontspanningsoefeningen ontstaat er meer rust in je lichaam, krijg je meer grip op je emoties en kan het denken meer naar de achtergrond gaan. Om dit te bereiken bieden wij de kennis vanuit psychosomatische fysiotherapie en yoga een ontspanningscursus aan met o.a. ademhalingsoefeningen mindfulness en yoga.

In 7 sessies van 1 uur gaan we op een natuurlijke manier de ontspanning zoeken en ervaren in je lichaam. Dit doen we door veel ervaringsgerichte oefeningen uit te voeren. Je krijgt handvatten die je in kunt passen in je dagelijks leven en oefeningen (audiobestanden) om thuis uit te voeren. Een ontspannen gevoel wordt normaal en spanning kun je veel eerder een halt toe roepen. De cursus is voor iedereen die wil werken aan het verminderen van spanning die zijn of haar functioneren belemmert. De cursus kan een aanvulling zijn op uw behandeling fysiotherapie.

Praktisch 
Vooraf aan de cursus ontvang je thuis een vragenlijst. De uitkomst wordt tijdens de individuele intake met je besproken en gekoppeld aan je doelen. Na de intake volgen 7 groepslessen van 60 minuten per les. De cursus wordt individueel afgerond, waarbij je opnieuw thuis de vragenlijst invult. De begeleiding wordt verzorgd door Inge van den Haak, yogadocent en psychosomatisch werkend fysiotherapeut.

Kosten
De individuele sessies vallen onder fysiotherapie. De groepslessen vallen niet onder de aanvullende verzekering (beweegzorg of fysiotherapie), deze kosten bedragen 125 euro.

Wilt u meer informatie?
Stuur dan een e-mail naar info@fysioplusoss.nl. Uiteraard kunt u uw vragen ook telefonisch stellen: 0412 – 744200.